Hair Toth Blog 1170x700 Bmac

A BMAC olló és ami mögötte van

Tudták, hogy a világ azon vállalatainak, melyek több mint 200 évesek, 60%-a Japánban található?  Mi több, a legalább 100 éves cég közül is huszonegyezer Japánban van, és a legrégibb vállalatok közül az első öt szintén japán – ezek mind több mint 700 évesek. Hogy lehetséges ez? A japán emberek és családok tudják, hogy a hagyomány ugyanolyan fontos, mint az innováció. Tisztelik a múltjukat, miközben készek a jövőre. Tudnak változni, amikor szükséges, így tudnak fejlődi.

Amikor évekkel ezelőtt találkoztunk a japán BMAC ollómárkával, Zoltán (Tóth Zoltán, a Hair Tóth megálmodója), első érintésre szinte sajnálta, hogy nem fodrász, mert az olló tapintása, fogása hihetetlen élmény volt. Luca Masper, a Niigata-i japán BMAC ollók európai disztribútora mesél nekünk arról, hogyan találkozott a gyártóval, és hogyan született meg a BMAC márka.

Miért japán olló, és miért pont a BMAC?

Amint azt nagyon helyesen a bevezetőben említetted, Japán egy olyan ország, ahol a hagyomány találkozik az innovációval, ahol a múlt egyet jelent a tapasztalattal, és a tudás az, ami felkészít a jövőre. A BMAC pontosan ez: japán mesteremberek, akik átadják az acél formázásának japán hagyományát, és naponta azon dolgoznak, hogy fodrászollókat készítsenek a részletekre való legnagyobb odafigyeléssel, szeretettel, gondoskodással és pontossággal. Napjainkban sajnos sok ollógyártó használja a „made in Japan” (Japánban készült) feliratot, de ez nem minden esetben igaz: vannak, amik nem japán ollók, és nem is tisztelik sem a valós és hiteles japán mesterséget, sem a hagyományt, sem a minőséget.
A BMAC gyárban naponta megpróbálunk visszatérni ehhez a hagyományhoz, mindennap azon igyekszünk, hogy megpróbáljuk világszinten a hiteles japán minőséget terjeszteni.

Hair Toth Blog Bmac 3 Aiko Offset
BMAC széria 3 | Aiko Offset

Hány éves a vállalat és a BMAC projekt?

A BMAC projekt 2006-ban született meg, amikor személyesen töltöttem el néhány hónapot Japánban, és felkerestem néhány, még létező japán manufaktúrát. Ezalatt az utazás alatt találkoztam azzal a gyárral Japánban, ami most a BMAC ollót készíti. Számos további japán és olaszországi találkozás után végül megszületett a BMAC projekt. A vállalat elnöke az 1960-as években kezdett ezen a területen dolgozni, és 1975-ben alapította meg saját cégét, ami azóta is működik. 2006-tól kezdve a BMAC projekt folyamatosan fejlődik és terjed, és jelenleg a BMAC ollót az egész világon forgalmazzuk.

Napjainkban mindenki mindent azonnal akar, és az emberek nem szeretnek várni semmire. Mivel bátorítod őket, miért érdemes várni a BMAC ollókra?

A BMAC a kezek története. Egy rohanó világban, ami elveszíti a türelemnek és a vágyaknak a jelentőségét, mi folyamatosan szeretettel és szenvedéllyel végezzük azt a munkát, amit mások gépekkel, robotokkal tömeggyártásban végeznek. Ebben a globalizált világban – hagy mondjam boldogan – mi a kéz története vagyunk. Több mint harminc japán mesterember gondoskodik minden egyes BMAC ollóról, több mint 100 különböző lépéssort megtéve a kezükkel. A BMAC olló a tökéletes egyesítése a japán hagyománynak és az olasz ízlésnek és formának. A BMAC ollók olyan elsődleges elvárásoknak megfelelve készültnek, mint a hosszú élettartam, a vágási sebesség és a precízség célkitűzése. Megérni várni valamire, ami kiváló, ami meglepetést okoz neked, és megvalósítja az álmaid. A tartós pillanatok, a remek működés, a hihetetlen kényelem és a hosszú élettartamú élek, mind a BMAC olló tulajdonosának jutalma.

Egyre több és több fodrász dolgozik ezzel a precíz, éles és egyedülálló ollóval. Mi a titka?

A BMAC ollók az egész világon terjednek és szerte a világon értékesítjük őket. Célunk, hogy segítsük a fodrászokat a napi szalonmunkájuk során. Minden fodrász valós és hiteles szakember, és a BMAC ollók úgy vannak kifejlesztve, hogy a legnagyobb szabadságot biztosítsák a fodrászok számára a napi alkotásukhoz. Ezek a precíz eszközök szabadon engedik minden fodrász művészi kifejezését. Ezt láthatjuk a közösségi médiákon, mint a Facebook és az Instragram. És nagyszerű eredményeket láthatunk, amit minden fodrász elérhet a BMAC ollóval.

Hair Toth Blog Bmac 4 Go Slow
BMAC széria 4 | Go Slow

Várható új BMAC fejlesztés?

Sajnos a COVID járvány miatt jelenleg nem utazhatok Japánba, ahogy erre tavaly sem volt lehetőségem. Eddig évente legalább egyszer-kétszer kiutaztam, amikor a BMAC elnökével nagyon pozitív és kreatív találkozókon fejlesztettük az új ollókat, az új projekteket és ötleteket. Sajnos ez a jelenlegi helyzet nem segít bennünket, de biztos vagyok abban, hogy 2021-ben gondolkozhatunk egy új modell bevezetésén: naponta dolgozunk azon, hogy a fodrászok érdekében elérjük a tökéletes eredményt.

Hair Toth Blog Bmac B Bblack
BMAC széria 5 | BBLACK

 

Rendeld meg a webshopunkban, vagy személyesen tanácsadással együtt az üzletünkben.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Fotó: ©bmac